Сучасний підхід до проведення навчальної практики «Вступ до фаху»

     Відповідно навчального плану та графіку освітнього процесу навчальна практика на другому курсі в групі ГО-21 складає один тиждень. Під час практики студенти мали можливість ознайомитися із закладами розміщення та ресторанного господарства різних категорій. Особливу увагу було приділено ознайомленню з матеріально-технічною базою закладів.

     У ресторані «Whisky Corner» для студентів коледжу шеф-кухарем Олексієм Повторейко проведено майстер-клас з приготування страв молекулярної кухні. Студентам продемонстрували техніки молекулярної кухні: желювання, сферифікацію, холодне коптіння, карбонізацію та обробку рідким азотом. По завершенню майстер-класу студенти мали змогу продегустувати «Молекулярні равіолі з морквяного соку та сиру маскарпоне».

     Наступним закладом, який відчинив свої двері, був готель «Братислава», який засновано у 1980 році як гуртожиток для спортсменів. Студентів ознайомили з історією закладу, матеріально-технічною базою: конференц-залами («Конгресс», «Аудиторія», «Альянс A&Ω»), номерами (напівлюкс, «Весільний» люкс, стандарт покращений, апартаменти, студіо) та рестораном, як з його торговельними залами, так і виробничими цехами.

     В останній день практики відбулась зустріч з ресторатором Оксаною Оберемок, яка розповіла про сучасний стан ресторанного бізнесу та його тенденції розвитку в Україні.

     Протягом дня за сприянням ТА «СвітОгляд» студенти відвідали:

  • «Petrani Hostel» – хостел європейського зразка;
  • 4-х зірковий арт-готель «Космополіт» з незвичайним концептуальним дизайном. Студенти мали змогу оцінити оформлення та наповненість номерів люкс, делюкс та двомісних твін, оглянути фітнес-зал, ресторан-пивоварню «Космополіт» з власною броварнею;
  • 4-х зірковий бізнес готель «Radisson Blu Hotel», де окрім номерів (двомісний стандарт в скандинавському стилі, напівлюкс в морському стилі, люкс в Італійському стилі), студенти змогли відвідати ресторан «Mille Miglia», конференц-зал «Embassy Suite», кімнати для нарад, білизняну та відділ бронювання;
  • 5-ти зірковий готель «Hilton». Студенти ознайомилися з номерами різних категорій, Executive Lounge, конференц-залом «New York», історією створення готелю та взяли участь у майстер-класі з написання резюме.

     В результаті проходження навчальної практики студенти розширили теоретичні знання та здобули професійні навички з організації готельно-ресторанного бізнесу.

Залишити коментар