Східний кулінарний Кубок Європи (червень, 2017. м. Брашов, Румунія)

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

     Найбільшою професійною організацією Румунії Asociatia Culturala Euro Est Alternative з нагоди свого 10-річчя було організовано та проведено наймасштабніший кулінарний конкурс в історії Румунії – Східний кулінарний Кубок Європи!

     Захід проходив 01-04 червня 2017 року в центрі міста Брашов (Румунія) в закладі «Lux Divina». Учасників конкурсу оцінювали високопрофесійні судді, відзначені найвищою категорією  WACS і Евро Торк. У змаганнях брали участь як досвідчені фахівці ресторанного господарства, так й кулінари-початківці.

     Участь української команди організовано громадською спілкою «Український кулінарний союз», почесним Головою якого є академік, ректор Київського національного торговельно-економічного університету  Анатолій Антонович Мазаракі. Учасникам була надана унікальна можливість продемонструвати свої вміння, позмагатися із закордонними колегами, отримати нові знання і досвід професійного спілкування зі світовими зірками кулінарного і кондитерського мистецтва.

     Вперше, в конкурсі такого рівня взяли участь студенти коледжу.  Мазур Віталій, студент групи РО-22, брав участь у конкурсі одразу у двох номінаціях. У змаганні категорії J1 «Основна страва з яловичини» Мазур Віталій готував медальйони з яловичини з овочевою сальсою та винним соусом. У змаганні категорії J2 «Основна страва з птиці» – качку з пюре з селери та ожиновим соусом.

     За загальним рейтингом лише кілька балів не вистачило Віталію для  переходу до списку призерів. Проте, він здобув неоціненний досвід роботи на відкритій кухні, спілкування з професійними суддями та кухарями та отримав позитивні враження від змагання.

Залишити коментар